Bachelorprojekt... Det lyder godt nok stort og flot, og associationerne flyver lidt i både øst og vest. Jeg tænker både på, hvordan det mon skal gå, hvordan det bliver - men bestemt også på, hvilken fantastisk fed proces, det bliver at få lov at fordybe sig i et bestemt emne, fra nu af og til juni måned. På en god dag når tankerne også til konsekvensen af at skrive det bachelorprojekt - nemlig at det bliver en afslutning på 3 år som bachelorstuderende, 3 år som prøvekanin, 3 år med skønne mennesker og en fed personlig udvikling. Bachelorprojektet bliver kulminationen af 3 skønne år på Uddannelsesvidenskab (Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus universitet). Til jer, der får ordet galt i halsen og som ikke aner, hvad det går ud på, kan der læses lidt ved at klikke her.
Som den aller første årgang på denne nye uddannelse, har der naturligvis været mange udfordringer og uforudsete drejninger undervejs, men for mig har det været en super spændende rejse - og jeg er bestemt havnet på den rigtige hylde, i forhold til valget af videregående uddannelse.
Jeg har besluttet at lave denne blog omkring det næste halve års arbejde med bachelorprojektet af flere årsager. For det første er det et sted, hvor jeg selv kan reflektere lidt over processen og indholdet undervejs. Det er også et sted, hvor jeg kan få lov at skrive præcis hvad jeg tænker, uden at det skal vurderes af en censor. Jeg håber det bliver et sted, hvor der er plads til de vinkler, der ikke er plads til i opgaven, men også et sted, hvor jeg kan koble fra, og ikke tænke så meget.
Derudover synes jeg også at det er sjovt at dokumentere processen, mine tanker, og de omgivelser og omstændigheder, der vil påvirke os undervejs, når jeg nu er blandt de første 100, der overhovedet skriver et bachelorprojekt på uddannelsesvidenskab.
Jeg håber bloggen kan være med til at gøre nogle nysgerrige på, hvad uddannelsesvidenskab egentlig er for noget og så kan emnet forhåbentlig også vægge lidt nysgerrighed/interesse rundt omkring;)
Velkommen til min blog om et af de første Bachelorprojekter, der bliver skrevet på Uddannelsesvidenskab.
This blog consist a personal description of a new, ongoing, unpredictable career in the field of educational science (and that is a wide field!). It starts from the phase of graduation with the final bachelor project and continue into the following phases of positions, in between job time, reflections, expectations, real life stories, debate topic, relevant articles, recommendations and so on. The blog starts in Danish but do turn into English when the writer moves to Dubai.
mandag den 14. januar 2013
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det er spændende Louise! God fornøjelse, jeg vil gerne læse med :)
SvarSletTak Line - du skal være så hjertelig velkommen;)
SvarSletHej Louise. Mit navn er Kim og jeg læser på lærerseminariet i Silkeborg. Jeg har oplevet at jeg, i mine praktikforløb, har fokuseret markant mere på det at optimere læring og motivation, og nærmest omdannet mine praktikforløb til små forskningsprojekter. Som udmelding til mine rapporter får jeg den kritik, at jeg skal lave mindre "forskning" og tilvejebringe mere empiri. Altså jeg skal skrive om hvad jeg har lavet i min praktik og ikke hvad jeg har fundet ud af.
SvarSletDet hænger mig ud af halsen, og jeg er derfor begyndt at overveje om det er en anden vej jeg skal. Så faldt jeg over uddannelse BA i uddannelsesvidenskab.
Kan du tage dig fem min. til at beskrive din oplevelse af denne uddannelse, som jeg forstår du er i fuld gang med?
På forhånd mange tak. Jeg vil følge din blog tæt fremover.
Mvh. Kim J.R.
Hej Kim
SletTja det kunne da godt lyde som om, at du har mere fokus på forskningsemner, fremfor det praktiske.
Ift. uddannelsesvidenskab så er det jo et akademisk studie og dermed meget mere teoretisk end fx. læreruddannelsen. Det er et studie der både har fokus på individet (motivation, læring mm) og samfundet (politik mm). Uddannelsen kombinere de her to dele rigtig meget, med konstant fokus på uddannelse, udvikling og læring.
Der er naturligvis mange ting, der spiller ind når man skal vælge uddannelse, og afhængig af hvor langt du er på lærerseminaret, kan du jo også vælge den taktik at gøre lærerstudiet færdigt, og derefter læse videre fx på kandidaten i uddannelsesvidenskab eller en pædagogisk kandidat.
Kandidaten har som udgangspunkt to specialiseringer nemlig uddannelsesstyring(evaluering, udvikling mm) eller HR(personlig udvikling, innovation mm).
Bacheloruddannelsen har et stort pædagogisk og læringsmæssigt fokus, mens kandidaten i højere grad er samfundsfaglig.
I relativt mange eksaminer på uddannelsesvidenskab har du mulighed for selv at præge emnerne/retningerne og dermed toner det fx primært i folkeskoleretningen/det formelle uddannelsessystem (udvikling, effektivisering, læring mm) eller i erhvervsretning (virksomheder, organisationer, uformel læring, efteruddannelse mm)
Udover om det fagligt fanger dig, skal du selvfølgelig gør op om den meget selvstændige teoretiske studieform(som universitetet er) passer til dig som person.
Skriv endelig igen her eller på louiselagoni89@gmail.com, hvis du har flere spørgsmål omkring uddannelsen..
Venligst Louise
Det lyder nu endnu mere som noget for mig, efter din kommentar. Jeg er nemlig teoretiker frem for alt. Jeg sidder i øjeblikket, uafhængigt af skolen, og studerer sammenhængen mellem hukommelse, hjernens funktion og udvikling, herunder hvordan dendritter, myelin osv. opfører sig under læring, og hvordan man kan bruge det ifht. læringssituationer. Den anden dag sad jeg og læste om det, til klokken var 5 om morgenen, bare fordi det var spændende.
SvarSletJeg bliver også hurtigt træt af at få stillet, hvad der i mine øjne, er intetsigende opgaver af min lærer, og vil meget hellere selv vælge noget at grave mig ned i. Jeg er pt. 1½ år inde i studiet, og har haft ½ år hvor jeg har været tilfreds. Jeg er bange for det ikke forbedrer sig med tiden.
Mvh. Kim
Hej Kim,
SletHvis du kun har været glad for studiet i det første halve år, ud af 1½, så må jeg giver dig ret og tror desværre ikke det ændre sig. Det er en smagssag og formentlig også en økonomisk/ praktisk sag, Men umiddelbart kan det i mine øre lyde som om, at et universitets studie om læring og udvikling, ville være mere dig;)